De vakantieperiode staat weer voor de deur. Na de afgelopen tijd druk bezig te zijn geweest in de tuin kan dit voor velen een verradelijke tijd zijn. Immers: niemand zit op een overwoekerde tuin te wachten bij thuiskomst. Let op uw vakantie tuinonderhoud met onze tips!Een goede buur…

Doe voordat u op vakantie gaat een beroep op uw aardige buren, vrienden of familie. Door hen te vragen uw planten water te geven, voorkomt u dat u een tuin vol dode planten aantreft.

Maaien

Trots op uw groene gazon? Om dit te behouden is het van belang dat ook tijdens uw vakantie uw gras regelmatig wordt gemaaid. Zo voorkomt u dat onkruid zich gaat vestigen. Maai uw gras niet extra kort voor uw vakantie. Zo wordt uw gazon kwetsbaarder voor de zon en is de kans groot dat u een geel gazon aantreft.

Onkruid

Helaas heeft onkruid geen vakantie… Tijdens uw vakantie is het lastig te voorkomen dat onkruid gaat groeien. Wel kunt u voor vertrek uw bestrating onkruidvrij maken en zand in de voegen vegen. Zo krijgen nieuwe onkruidzaden minder kans.

Liever uitbesteden?

Wilt u uw buren, vrienden of familie niet lastig vallen voor het onderhouden van uw tuin tijdens uw vakantie? Of wilt u er zeker van zijn dat uw tuin er spik en span bij ligt bij thuis komst? Hoveniersbedrijf Y. D. Groeneveld verzorgt al jarenlang de tuinen van vakantiegangers. Dit varieert van het onkruidvrij houden van uw tuin tot het maaien en bemesten van uw gazon. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vakantie tuinonderhoud

Meer nieuws

Tips voor de winter

Winter klaar maken van een tuin is eigenlijk ouderwets. Vroeger was dit vooral bedoeld om de tuin er in de winter netjes uit te laten zien, tegenwoordig zijn er ook veel planten die er in de winter juist prachtig bij staan. Wij hebben daarom deze tips voor u verzameld:   1.borders Laat vaste planten en border … Continued

Lees meer