De lente staat weer voor de deur! Hoewel de ondergrond van de tuin vaak nog erg nat is, staan velen alweer te popelen om in hun tuin aan de slag te gaan. Wij geven u enkele tips om alvast uw tuin lente-klaar te maken.

Maaien

Hoewel de meeste tuinen nog erg nat zijn, kan deze maand waarschijnlijk de eerste maaibeurt plaatsvinden. Let er wel op dat de ondergrond eerst opgedroogd moet zijn, zo voorkomt u dat er sporen achterblijven. Na het maaien kan het gazon worden bemest. Doe dit vlak voor een regenbui.

Onkruid verwijderen

Hoewel de tuin er nog niet vol mee staat, is het aan te raden het aanwezige onkruid te verwijderen. Zo bent u de verspreiding van het onkruid voor.

Snoeien

Voor zowel de hortensia als de roos is de maand maart de ideale maand om te snoeien. Snoeitips nodig? Neem dan contact op.

Lente
Lente

Meer nieuws

Tips voor de winter

Winter klaar maken van een tuin is eigenlijk ouderwets. Vroeger was dit vooral bedoeld om de tuin er in de winter netjes uit te laten zien, tegenwoordig zijn er ook veel planten die er in de winter juist prachtig bij staan. Wij hebben daarom deze tips voor u verzameld:   1.borders Laat vaste planten en border … Continued

Lees meer