De lente staat weer voor de deur! Hoewel de ondergrond van de tuin vaak nog erg nat is, staan velen alweer te popelen om in hun tuin aan de slag te gaan. Wij geven u enkele tips om alvast uw tuin lente-klaar te maken.

Maaien

Hoewel de meeste tuinen nog erg nat zijn, kan deze maand waarschijnlijk de eerste maaibeurt plaatsvinden. Let er wel op dat de ondergrond eerst opgedroogd moet zijn, zo voorkomt u dat er sporen achterblijven. Na het maaien kan het gazon worden bemest. Doe dit vlak voor een regenbui.

Onkruid verwijderen

Hoewel de tuin er nog niet vol mee staat, is het aan te raden het aanwezige onkruid te verwijderen. Zo bent u de verspreiding van het onkruid voor.

Snoeien

Voor zowel de hortensia als de roos is de maand maart de ideale maand om te snoeien. Snoeitips nodig? Neem dan contact op.

Lente
Lente

Meer nieuws

Help uw tuin de zomer door!

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Na de afgelopen tijd druk bezig te zijn geweest in de tuin kan dit voor velen een verradelijke tijd zijn. Immers: niemand zit op een overwoekerde tuin te wachten bij thuiskomst. Let op uw vakantie tuinonderhoud met onze tips!

Lees meer